Skip to main content

Tel/Fax: +382 20 281010; +382 20 281011 - Mob: +382 69 105 000

Jagodičasto voće

BOROVNICA BERKLEY

Žbun vrlo bujan, raste 1,50 – 1,80m. Plod je srednje krupan, svijetlo plave boje, čvrst, dobre transportabilnosti. Slatko nakiselog ukusa ugodne arome. Daje visoke prinose. Osjetljiva je na velike hladnoće.

BOROVNICA BLUECROP

Žbun je bujan I raste do 2m visine. Visoke je rodnosti. Sazrijev 7 do 14 dana nakon Early blue. Plod je srednje krupan do krupan. Slatko nakiselog ukusa vrlo aromatične.  Dobre je transportabilnosti.

BOROVNICA BLURAY

Žbun je bujan raste do 2m visine. Daje visoke prinose. Plod krupan. Sazrijeva od sredine jula do sredine avgusta. Slatko nakiselog je ukusa sa blagom aromom. Dobre je transportabilnosti. Pogodna je kako za stonu potrošnju tako i za preradu.

BOROVNICA BLUETTA

Žbun je srednje bujan.Nižeg je rasta u odnosu na ostale sorte. Otporan na zimske mrazeve. Daje srednje visoke prinose. Meso je čvrsto slatko nkaiselog ukusa. Srednje krupan je plod. Sazrijeva krajem juna do sredine jula. Kasno cvijeta tako da izbjegava opasnost od kasnih proljećnih mrazeva.

BOROVNICA BRIGITTA

Žbun srednje bujnosti raste do 1,80m. Prijatnog i bogatog ukusa. Plod je krupan, meso vrlo čvrsto. Kasne je epohe zrenja. Pogodna je za preradu kao i za stonu potrošnju.

BOROVNICA COVILLE

Žbun je vrlo bujan, raste do 2,00m. Daje visoke prinose. Plod je vrlo krupan, okruglasto spljoštenog oblika i lijepe svjetlo  plave boje. Meso je čvrsto, sočno, ugodnog slatko nakiselog  ukusa. Kasne je epohe zrenja.

BOROVNICA DAROW

Rana sorta, sazrijeva u drugoj polovini jula. Plod je svijetlo plave boje, vrlo krupan sa prijatnim slatkim ukusom. Žbun je 1,5 do 1,8m visine. Daje visoke prinose.

BOROVNICA DUKE

Daje krupne svijetlo plave plodove sa blago slatkim ukusom. Ovaj atraktivni plod je čvrst i ostaje svjež duže nego većina drugih sorti borovnice. Duke cvjeta kasno, a sazrijeva rano  (početkom jula), što štiti cvjetove od proljećnih mrazeva. Daje prinose oko 9kg po žbunu. Žbun naraste od 1,5 do 1,8m visine.

BOROVNICA EARLY BLUE

Vrlo rana sorta, sazrijeva početkom jula. Daje krupne svijetlo plave, prijatnog ukusa, slatke bobice. Uspravan žbun sa jakim granama.

BOROVNICA ELIZABETH

Žbun je bujan raste do 1,80m. Plod je vrlo krupan,bogatog je ukusa sa posebnom aromom.  Srednje je do kasne epohe zrenja..

BOROVNICA ELLIOTT

Žbun je visine 1,5 – 2,00m. Kasne epohe zrenja. Plod je srednje krupan do krupan, vrlo prijatnog ukusa. Zna biti vrlo gorka ukoliko nije dovoljno dozrela. Daje srednje visoke prinose.

BOROVNICA GOLDTRAUBE

Žbun je uspravan, bujan, raste 1,20 – 1,50m. Plod je vrlo krupan, čvrst, prijatnog ukusa sa posebnom aromom. Daje visoke prinose. Otporan je na jake hladnoće. Sazrijeva od Jula do Avgusta.

BOROVNICA LEGACY

Bujna sorta sa visokim prinosima. U prvim godinama daje niske prinose dok u kasnijim vrlo visoke. Plod je visokog kvaliteta sa vrlo prijatnim ukusom. Sazrijeva početkom Avgusta.

BOROVNICA PATRIOT

Žbun je bujan, raste oko 1,50m visine. U toplijim područjima izraste više. Rana sorta, sazrijeva nekoliko dana poslije Early blue. Plod je krupan, daju visoke prinose. Meso je čvrsto slatko nakiselog ukusa, osvježavajuće I aromatično.

BOROVNICA SPARTAN

Rana sorta, sazrijeva u drugoj polovini jula. Plod je svijetlo plave boje, vrlo krupan sa prijatnim slatkim ukusom. Žbun je 1,5 do 1,8m visine. Daje visoke prinose.

KATALOG ZRENJA BOROVNICA

JAGODA FAVETTE

KUPINA CHESTER

Žbun je vrlo bujan, izdanci su bez trnja. Sazrijeva sredinom avgusta do prvih mrazeva. Plodovi su krupni, visokog kvaliteta, prijatnog slatkog ukusa.

KUPINA HULL THORNLESS

Žbun je bujan I bez trnja.  Otporan je na niske zimske temperature. Plod je srednje krupan do krupan (4 / 6.5g), čvrst sladak, tamnocrvene boje, vrlo kvalitetan. Sazrijeva u trećoj dekadi  jula.  Vrlo je rodna sorta.

KUPINA LOCHNESS

Izdanak je bujan bestrn. Sazrijeva od sredine angusta do kraja septembra. Plod je vrlo krupan i prijatnog ukusa.

KUPINA SMOOTHSTEM

Žbun je vrlo bujan, izdanci su glatki (bez trnja)Plod je srednje krupan (oko 4g), zarubljenokupast, crn, čvrst, aromatičan, nakiseo, dosta kvalitetan. Sazrijeva krajem avgusta do do početka oktobra.  Koristi se za stonu potrošnju i za preradu.

KUPINA THORNFREE

Žbun je bujan, izdanci su bez trnja. Plod je srednje krupan do krupan (4 – 5g), loptast do zarubljeno kupast, čvrst, sjajnocrn, aromatičan I kvalitetan. Sazrijeva I bere se u Avgustu i Septembru. Preporučuje se za toplija područja.

KATALOG ZRENJA KUPINA

KATALOG SAZRIJEVANJA KUPINA

MALINA HERITAGE

Dvorodna sorta. Plod je srednje krupan, zarubljeno kupast, crven, čvrst, slatkonakiseo. Lako se bere. Koristi se u svježem stanju i za preradu.

MALINA ROSSANA

Dvorodna sorta. Plod je srednje krupan, srednje čvrstine i transportabilnosti. Veoma prijatnog ukusa i vrlo aromatičnog.

MALINA TULAMEN

Plod je vrlo krupan (4 – 5g) kupastog oblika, crvene boje, vrlo prijatnog ukusa sa usklađenim odnosom kiselina i šećera. Plod je izuzetnog kvaliteta i dobre transportabilnosti.Srednje je kasna sorta. Pogodna je za stonu potrošnju i za preradu.

MALINA WILLAMETTE

Plod je sitan (2 /3g) tamnocrvene boje slatkonakiseo, vrlo prijatnog ukusa. Pogodan je  za preradu. Srednje rana sorta.

KATALOG ZRENJA MALINA

BRUSNICA

JOSTA JUN

CRNA RIBIZLA BEN LOMOND

Bobice su krupne (1,03g), loptaste, tamnomrke i kvalitetne. U grozdiću se nalazi 7 do 8 bobica koje dozrjevaju istovremeno i ne opadaju pred berbu. Plodovi se koriste u svježem stanju i za preradu.  Sazrijeva srednje rano.

CRNA RIBIZLA BEN NEVIS

Bobice su srednje krupne (0,96g), loptaste, čvrste, tamnomrke boje i kvalitetne. U grozdiću se nalazi oko 6 bobicakoje dozrijevaju istovremeno i ne otpadaju pred berbu. Pogodna je za preradu i za stonu potrošnju.

BIJELA RIBIZLA BLANKA

Grozdovi su vrlo dugi i sadrže 24 do 43 srednje krupne (0,58g), žuto bijele, nakisele bobice. Plodovi su pogodni za preradu, a mogu da se koriste i u svježem stanju. Sazrijeva krajem juna početzkom jula.

CRVENA RIBIZLA JUNIFER

Rana sorta, sazrijeva kraje jula. Daje visoke prinose. Plodovi su u grozdovima jarko crvene boje. Cvjeta kasno tako da nema opasnosti od kasnih proljecnih mrazeva.

CRVENA RIBIZLA DETVAN

Bobice su srednje krupne (0,62g), tamnocrvene slatko nakisele i grade vrlo duge grozdove. Koristi se u svježem stanju i za preradu. Sazrijeva krajem maja.

CRVENA RIBIZLA INDUSTRIJA

Grozdovi su dugi, a bobice su srednje krupne, intenzivno crvene boje i vrlo kisele. Pogodan je za preradu. Sazrijeva vrlo kasno.

BIJELA RIBIZLA PRIMUS

Grozdovi su vrlo dugi, a plodovi su blijedo žute boje, slatko nakisele. Plod je pogodan za upotrebu u svježem stanju i preradu. Sazrijeva u trećoj dekadi juna i prvoj dekadi jula.

CRNA RIBIZLA TENAH

Grozd je vrlo dug i sastoji se od 9 do 11 srednje krupnih (0,7) crnih, čvrstih i kvalitetnih bobica. Plod je pogodan za različite oblike prerade. Daje visoke prinose. Sazrijeva srednje rano.

CRNA RIBIZLA TITANIA

Plod je krupan, dobrog kvaliteta, slatko kiselkastog ukusa. Prinosi mogu biti ekstremno visoki. Žbun je veoma bujan, dostiže visinu do 2m. Otporan je na pepelnicu. Sazrijeva polovinom jula.

KATALOG ZRENJA RIBIZLA

Aronija

Uspijeva  na svim tipovima zemljišta i nadmorskim visinama. Prorodi u drugoj ili trećoj godini života u zavisnosti od bujnosti same biljke. Rađa svake godine. Cvijeta u  aprilu. Zrenje počinje u avgustu i traje oko mjesec dana. Otporna je na bolesti i štetočine. Jača imuni sistem. Sve sastojke koje je aronija stvorila da bi sebe sačuvala do insekata, gljivica, bakterija i virusa, a koji se jednom rječju nazivaju fitoncidi ili biljni antibiotici,čovjek unosi u svoj organizam i koristi blagodeti prirode.

Goji Beri

- Godži bobice se nazivaju super voćem zbog nihovog sastava koji sadrži visok nivo antioksidanasa, aminokiselina, minerala , vitamina i proteina
- Podnose izrazito niske temperature
- Žbun raste do 3 m visine i ne zahtjeva puno njege
- Plod je u obliku narandžasto crvenih bobica, izuzetno kvalitetnog sastava zbog čega se i cijeni
-Porijeklom je sa Tibeta, a do 2009 god se širi i na drugim kontinentima
- Godži  bobice se upotrebljavaju za potrošnju u svježem stanju Kao I za preradu. Mogu DA se suše,zamrzavaju,  koriste za čajeve, spravljanje sokova, proizvodnju alkoholnih pića, Ali i Kao prirodni lijek
- Godži je otporna biljka i ne napadaju je bolesti i štetočine