Tel/Fax: +382 20 281010; +382 20 281011 - Mob: +382 69 105 000

Jabučasto voće

Dunja Leskovacka

Dunja Leskovacka

Sazrijeva prvom polovinom oktobra. Plodovi su krupni (300g), loptasto jabučastog oblika, mirišljavi, limun žute boje. Meso je čvrsto, sočno, slatkokiselog ukusa. Djelimično samooplodna, odlična za razne vidove prerade. Smatra se najkvalitetnijom sortom dunje. Pogodna je za dugo čuvanje.
Dunja Vranja

Dunja Vranja

Sazrijeva prvom polovinom oktobra. Plodovi su krupni (500 – 600g), kruškastog oblika, zlatno žute boje. Meso je srednje čvrsto, slatko kiselo. Samooplodna sorta, upotrebljava se kao oprašiveč za Leskovačku dunju.
Breburn

Breburn

Plod je srednje krupan, zatupasto-koničan. Pokožica je žuto- narandžasta sa dopunskom crvenom difuznom bojom, delimično sa prugama..Sorta se odlikuje velikom specifičnom težinom ploda. Meso je čvsto, slatko-nakiselo, prijatnog harmoničnog ukusa. Sazrieva krajem septembra, početkom oktobra. Može da se čuva do jula.
CRVENI DELIŠES

CRVENI DELIŠES

Sazrijeva u prvoj polovini septembra. Plodovi su krupni, izduženo – zarubljenokupasti, u potpunosti prekriveni tamnije crvenom bojom, atraktivnog izgleda. Meso je čvrsto, sočno, slatko prijatnog ukusa.
GALA

GALA

Plod je krupan, izduzenog oblika, crvene boje. Vrlo prijatnog sočnog i slatkog ukusa. Sazrijeva krajem jula početkom avgusta. Ne zahtjeva previše tretmana.
GRANNY SMITH

GRANNY SMITH

Sazrijeva u drugoj polovini septembra. Plodovi su krupni, okruglasto konusnog oblika, zelene boje. Meso je bjeličasto, čvrsto, sočno dosta kiselo.Pogodna je za dugo čuvanje.
IDARED

IDARED

Sazrijeva krajem septembra. Plodovi su krupni do vrlo krupni, većim dijelom prekriveni jarkim crvenilom. Meso ploda je čvrsto, sočno, nakiselo.
JONAGOLD

JONAGOLD

Spada među najkvalitetnije zimske sorte jabuka. Plodovi su krupni do vrlo krupni, pravilnog oblika..Ima dopunsku crvenu boju koja je vrlo homogena i atraktivno. Meso ploda je srednje čvrsto i fine teksture, sočno, slatko, blago nakiselo i sa vrlo prijatnom aromom. Sazrijeva sredinom septembra. Može da se čuva do jula.
Zlatni delišes – klon B

Zlatni delišes – klon B

Plodovi su krupni, konusnog oblika, simetrični i ujednačeni po obliku i krupnoći. Boja pokožice ploda je zlatnožuta. Izuzetno slatkog ukusa sa vrlo prijatnom osvežavajućom aromom. Meso je čvrsto, sočno,slatko, aromatično. Jedna od najboljih sorti iz grupe zlatnog delišesa. Sazrijeva u drugoj polovini septembra. Može da se čuva do 12 mjeseci.
Melrose

Melrose

MELROSE Plod je srednje krupan 200 – 300g, žuto-crvene boje, okruglo koničnog oblika. Sazrijeva krajem septembra početkom oktobra. Može da se čuva u hladnjači oko 6 mjeseci.
MUTSU

MUTSU

Sazrijeva krajem septembra početkom oktobra. Plodovi su krupni so vrlo krupni, žute boje. Meso ploda je čvrsto, sočno, slatko.
ZLATNI DELIŠES

ZLATNI DELIŠES

ZLATNI DELIŠES Sazrijeva polovinom septembra. Plod je težine OD 150-250 g, slatkastog ukusa sa tipičnom aromom za ovu sortu. Boja u vrijeme berbe je zeleno-žuta, a kasnije prelazi u zlatno žutu.
KATALOG ZRENJA JABUKA

KATALOG ZRENJA JABUKA

COSCIA

COSCIA

Plod je srednje krupan, oko 100-180 grama svijetlo zelene boje. Vrlo je slatkog ukusa. Vrlo cijenjena sorta. Sazrijevanja trećoj dekadi jula.
ABATE FETEL

ABATE FETEL

Sazrijeva sredinom septembra. Plodovi su krupni (170 – 220g), izduženo konusnog oblika, u punoj zrelosti žute boje. Meso je u punoj zrelosti slamasto žute boje, sočno, meko, srednje topivo, slatkonakiselog ukusa.
CONFERENCE

CONFERENCE

Sazrijeva sredinom septembra. Srednje krupna do krupna (140 – 240g). Slatko nakiselog ukusa, specifične arome I ukusa. U vrijeme berbe je mutno zelene boje na većem dijelu prekrivena rđastom prevlakom.
JUNSK LJEPOTICA

JUNSK LJEPOTICA

Ima izdužena kruškoliki oblik voće, veoma atraktivan. Pokožica je žuto-crvene boje, a meso je bijelo, čvrsto i vrlo ukusno. Sazrijeva u poslednjoj dekadi juna.
KALUĐERKA

KALUĐERKA

Sazrijeva početkom oktobra. Plodovi su krupni (250g), izduženo konusnog oblika. Meso je čvrsto, slatko, polutopivo, sočno. Plodovi se u običnim uslovima čuvaju do februara. Izuzetno je rodna i djelimično otporna na bolesti.
PAHAMS TRIUMPH

PAHAMS TRIUMPH

Sazrijevakrajem septembra. Plodovi su krupni (210g), po izgledu podsjeća na viljamovku, u vrijeme zrenja imaju limunastožute boje. Meso je sočno, topljivo, slatkonakiselo, aromatično. Vrlo rodna sorta.
SANTA MARIA

SANTA MARIA

Sazrijeva polovinom avgusta. Plodovi su vrlo krupni (250g), kruškoliki, privlačnog izgleda, žuti, a sa sunčane strane preliveni rumenilom. Meso je bjeličasto i topljivo. Veoma je rodna.
VILJAMOVKA

VILJAMOVKA

Sazrijeva početkom septembra. Plod je vrlo krupan (200 – 250g), zelenkastožute boje. Meso je topljivo, bijelo žute boje vrlo aromatično.
KATALOG ZRENJA KRUŠAKA

KATALOG ZRENJA KRUŠAKA

MUŠMULA

MUŠMULA